Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety kuchni opactwa w Tyńcu
Autorzy |
Słynne opactwo w Tyńcu od kuchni? Dosłownie i w przenośni. Album, poradnik, książka kucharska i zadziwiająca opowieść o życiu codziennym benedyktynów w jednym! Wspaniałe zdjęcia Zenona Żyburtowicza doskonale wprowadzają w panującą w Tyńcu atmosferę, a anegdotom z życia mnichów towarzyszą przepisy na owiane tajemnicą i uzdrawiające potrawy i trunki, których próbował nawet Jan Paweł II. Wśród nich m.in. rogale soborowe, karp przeora w śmietanie, powidła medytacyjne i sernik świętej Kingi.
Numer ISBN | 978-83-247-0837-6 |
Wymiary | 170x245 |
Gatunek | Albumy,Książki kucharskie,Religia i religioznawstwo |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 208 |
Podziel się opinią
Komentarze