Trwa ładowanie...
d1nyi51
15-04-2010 00:00

Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety kuchni opactwa w Tyńcu

książka
Oceń jako pierwszy:
d1nyi51
Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety kuchni opactwa w Tyńcu
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Słynne opactwo w Tyńcu od kuchni? Dosłownie i w przenośni. Album, poradnik, książka kucharska i zadziwiająca opowieść o życiu codziennym benedyktynów w jednym! Wspaniałe zdjęcia Zenona Żyburtowicza doskonale wprowadzają w panującą w Tyńcu atmosferę, a anegdotom z życia mnichów towarzyszą przepisy na owiane tajemnicą i uzdrawiające potrawy i trunki, których próbował nawet Jan Paweł II. Wśród nich m.in. rogale soborowe, karp przeora w śmietanie, powidła medytacyjne i sernik świętej Kingi.

Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety kuchni opactwa w Tyńcu
Numer ISBN

978-83-247-0837-6

Wymiary

170x245

Gatunek

Albumy,Książki kucharskie,Religia i religioznawstwo

Oprawa

6

Liczba stron

208

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1nyi51
d1nyi51
d1nyi51