Anna Włodarczyk
Anna Włodarczyk zbiera książki kucharskie. Im starsze, tym wyższa mają dla autorki wartość, nie tylko sentymentalną. Gotowanie jako pasja przekuła w zawód. A skończyła prawo.
Anna Włodarczyk – życiorys
Anna Włodarczyk przyszła na świat w Łodzi w 1984 roku. Zanim na stałe przeprowadziła się do Gdańska, mieszkała na Mazowszu. Jest prawniczką i mamą małego synka (rocznik 2015). Pasjonuje się gastronomią oraz fotografią, co udanie łączy, pisząc i od 2007 roku prowadząc popularnego bloga o gotowaniu, kulturze oraz sztuce. Docenia nadmorską okolicę, w której zamieszkuje, historię miasta, kolarstwo, pikniki, wynajduje stare przepisy i receptury i udoskonala. Macierzyństwo Anny Włodarczyk pozwoliło jej wprowadzić na autorską stronę internetową także treści parentingowe.
Anna Włodarczyk – książki
Anna Włodarczyk publikuje artykuły o kulinariach dla magazynów prasowych oraz na poczytnych portalach www, nie tylko branżowych. Na rodzimym rynku literackim w 2014 roku nakładem Black Publishing ukazała się debiutancka książka kucharska Anny Włodarczyk. Następna w kolejce była pozycja o tematyce kuchni przedwojennej z oryginalnymi przepisami.
Miejsce urodzenia | Łódź |
Bibliografia |
Podziel się opinią
Komentarze