Afrodyzjaki w kuchni - 5 tysięcy lat tradycji - 250 przepisów z całego świata
Tytuł oryginalny | Cinq mille ans de cuisine aphrodisiaque |
Autorzy |
Pino Correnti, właściciel sycylijskiej restauracji, której kuchnia oparta jest na afrodyzjakach, przekazuje czytelnikom całą wiedzę o powiązaniach erotyki ze sztuką kulinarną. Na stronach swojej książki prezentuje 250 przepisów na wyrafinowane potrawy, które pobudzą nawet najbardziej otępiałe zmysły. Krem Semiramidy, suflet Hezjoda, omlet Króla-Słońce czy przepiórki z truflami to tylko niektóre z wyszukanych smakołyków, których sekrety odkrywa przed nami. Swoją opowieść przeplata anegdotami, których bohaterami są kochankowie – sławni, jak Julisz Cezar i Kleopatra, Madame de Pompadour czy Casanova, i całkiem zwyczajni. Ta książka będzie wspaniałą inspiracją do pobudzających zmysły eksperymentów kulinarnych.
Numer ISBN | 83-7163-458-7 |
Wymiary | 140x205 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 384 |
Podziel się opinią
Komentarze