Afrodyta
Tytuł oryginalny | Afrodita |
Rok wydania | 1997 |
Autorzy |
To pochwała istoty życia i pochwała tego, co w życiu najprzyjemniejsze: miłości i dobrej kuchni. Stronice książki przesycone są subtelnym erotyzmem, zmysłowością, czułością, smakami i zapachami, a nadto swoistym, ciepłym poczuciem humoru. Niczym współczesna Szeherezada Isabel Allende snuje opowieść za opowieścią, sztuka miłości przeplata się tu nieustannie ze sztuką kulinarną, a sugestywny sposób narracji pozwala przypuszczać, że ciąg dalszy historii kryje się już w degustacji. Połowę książki wypełniają przepisy na oryginalne sosy, przystawki, zupy, drugie dania i desery przeznaczone na zaspokojenie - a także podsycenie - apetytów dwojga głodnych kochanków. Jeżeli nawet nie okażą się tak podniecające, jak zapewnia autorka, prostota przepisów i oryginalność pomysłów kuszą, by od lektury przejść do przygotowania niezwykłej kolacji - bądź niewielkiej uczty - pełnej rzadkich w naszej tradycji zestawów kulinarnych.
Numer ISBN | 83-7200-777-2 |
Wymiary | 180x250 |
Gatunek | Powieści i opowiadania |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 328 |
Podziel się opinią
Komentarze