Trwa ładowanie...
d4j7rgj
02-06-2012 00:00

222 łatwe przepisy kuchni włoskiej

książka
Oceń jako pierwszy:
d4j7rgj
222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Tytuł oryginalny

222 Easy Recipes of Italian Cuisine

Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Academia Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.

Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń. Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania. Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia. Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.

222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Numer ISBN

978-83-7758-134-6

Wymiary

225x225

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

520

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4j7rgj
d4j7rgj
d4j7rgj