222 łatwe przepisy kuchni włoskiej
Tytuł oryginalny | 222 Easy Recipes of Italian Cuisine |
Autorzy |
Academia Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.
Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń. Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania. Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia. Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.
Numer ISBN | 978-83-7758-134-6 |
Wymiary | 225x225 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 520 |
Podziel się opinią
Komentarze