1001 piw, których warto spróbować
Tytuł oryginalny | 1001 Beers You Must try Before You Die |
Rok wydania | 2010 |
Autorzy |
Książka przedstawia 1001 piw w całej ich krasie, od piw beczkowych po tradycyjne piwo z gatunku ale, przez gastronomiczne przysmaki po silnie chmielone trunki. Wszystkie one są piwami światowej klasy. Omawiane piwa to produkty dla koneserów, produkowane według receptur doskonalonych przez stulecia. To najlepsze przykłady piwowarskiej spuścizny z krajów o wspaniałych piwnych tradycjach takich jak Niemcy, Belgia, Anglia i Szkocja oraz Stany Zjednoczone i Czechy. Piwa bursztynowe, jasne, lagery, białe, ciemne, piwa specjalne - opisy i zdjęcia tych trunków pomogą w poszukiwaniach gatunku, który umożliwi wydobycie i poprawienie smaku jedzenia, a także przypomni, dlaczego piwo jest najlepszym napojem na świecie: napojem, który zbliża do siebie ludzi, towarzysko ich nastraja i wydobywa zupełnie nowy wymiar medytacji...
Numer ISBN | 978-83-7495-985-8 |
Wymiary | 160x210 |
Gatunek | Książki kucharskie,Leksykony |
Oprawa | 3 |
Liczba stron | 960 |
Podziel się opinią
Komentarze