100 roślin w Twojej kuchni
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2015 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Jest to pierwsze wydanie poradnika, przygotowanego przez doświadczoną technolog żywienia i dietetyczkę. Książka zawiera informacje o 100 popularnych roślinach powszechnie stosowanych w kuchni. Autorka opisuje owoce krajowe i egzotyczne, warzywa, zioła lecznicze i przyprawy, które odgrywają znaczną rolę w żywieniu człowieka i mają wpływ na jego zdrowie (niektóre z nich przeciwdziałają powstawaniu chorób lub wspomagają ich leczenie). Nie zapomina też o używkach, takich jak: kawa, herbata, kakao. Książka zawiera również ponad 900 przepisów na smaczne potrawy: zupy, dania główne, przystawki, sałatki, ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury pochodzące z kuchni polskiej i różnych krajów świata. A w tabelach są zebrane informacje o zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i przetworach oraz zalecane normy żywieniowe.
Numer ISBN | 978-83-200-4951-0 |
Wymiary | 165x235 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 520 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze