Trwa ładowanie...
d3q7y8r
20-12-2013 00:00

Zupy - polska specjalność

książka
Oceń jako pierwszy:
d3q7y8r
Zupy - polska specjalność
Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad.

Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są tu podzielone, ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak, fasolowa i grzybowa, barszcz, krupnik,piwna czy żurek… W tym poradniku znajdują się przepisy zarówno na zupy od dawna goszczące na polskich stołach (choć czasami w wersjach mało znanych), jak i na te, które stały się szczególnie modne w ostatnich latach, na przykład zupy kremy.

Uwzględniając najnowsze trendy żywieniowe autorki starały się, aby przepisy, które proponują, spełniały podstawowe kryterium - gwarantowały, że zupy będą smaczne i zdrowe.

Zupy - polska specjalność
Numer ISBN

978-83-7943-242-4

Wymiary

160x215

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

128

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3q7y8r
d3q7y8r
d3q7y8r