15-04-2010 00:00
Wielkanoc w polskim domu - Pomorze i Wielkopolska
książka
Oceń jako pierwszy:
Wielkanoc w polskim domu - Pomorze i Wielkopolska
Autorzy |
Źródło: Inne
A teraz otwórzmy księgę przeszłości. I spójrzmy obrazek. Widać na nim najradośniejsze świata, czyli Wielkanoc. Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce… to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.
Wielkanoc w polskim domu - Pomorze i Wielkopolska
Numer ISBN | 83-7298-788-2 |
Wymiary | 124x195 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 48 |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.