Trwa ładowanie...
d10v00v
27-01-2013 00:00

Kuchnia staropolska

książka
Oceń jako pierwszy:
d10v00v
Kuchnia staropolska
Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz? Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.

Kuchnia staropolska
Numer ISBN

978-83-7670-603-0

Wymiary

165x240

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

256

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d10v00v
d10v00v
d10v00v