Trwa ładowanie...
d34xjyg
05-02-2020 02:03

Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. Rynki, Materiały, Technologie

książka
Oceń jako pierwszy:
d34xjyg
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. Rynki, Materiały, Technologie
Tytuł oryginalny

Trends in packaging of food, beverages and other fast-moving consumer goods – FMCG

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

„To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w poszczególnych regionach”. z recenzji dr. inż. Krzysztofa Leszczyńskiego Produkcja opakowań to aktualnie bardzo istotna gałąź przemysłu o zasięgu globalnym. Na jej dynamiczny wpływają w dużej mierze nowe rozwiązania technologiczne w zakresie opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych. W publikacji zostały omówione główne tendencje oraz innowacje obserwowane na międzynarodowym rynku opakowań produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu. Czytelnicy dowiedzą się jak w praktyce sprawdzają się systemy uwalniania pary wodnej, torebki stojące, opakowania z atmosferą modyfikowaną, farby termochromatyczne, czy też folie holograficzne. Jest szczególnie polecana pracownikom odpowiedzialnym za produkcję i rozwój w takich dziedzinach jak przetwórstwo tworzyw sztucznych, papieru, metali, materiałów opartych o odnawialne źródła. Publikacja ta, to także doskonałe źródło wiedzy dla studentów i pracowników naukowych kierunków technicznych i ekonomicznych, którzy specjalizują się w szeroko pojętym opakowalnictwie żywności.

Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. Rynki, Materiały, Technologie
Numer ISBN

978-83-01-18354-7

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

404

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d34xjyg
d34xjyg
d34xjyg
d34xjyg