Trwa ładowanie...
d3ywege
11-01-2015 00:00

Jerozolima. Książka kucharska

książka
Oceń jako pierwszy:
d3ywege
Jerozolima. Książka kucharska
Tytuł oryginalny

Jerusalem: A Cookbook

Rok wydania
Autorzy
Wydawnictwo
Inne
Źródło: Inne

Na kartkach “Jerozolimy” Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.

Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.

Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W „Jerozolimie” połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.

Jerozolima. Książka kucharska
Numer ISBN

978-83-62903-11-5

Wymiary

200x275

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

320

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ywege
d3ywege
d3ywege