Francuski szef kuchni
Tytuł oryginalny | The French Chef |
Rok wydania | 2005 |
Autorzy |
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child.
Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca – Julia Child – do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów.
Numer ISBN | 978-83-08-05228-0 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Hobby,Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 400 |
Podziel się opinią
Komentarze