Trwa ładowanie...
d4kihsn
20-07-2012 00:00

Kuchnia i nauka

książka
Oceń jako pierwszy:
d4kihsn
Kuchnia i nauka
Tytuł oryginalny

Les secrets de la casserole

Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".

Kuchnia i nauka
Numer ISBN

83-7180-239-0

Wymiary

145x205

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

184

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kihsn
d4kihsn
d4kihsn