RSS
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tradycyjna kuchnia pomorsko-wielkopolska

autor: Zbigniew Przybylak

Zapewne dla wielu lektura będzie połączona z powrotem pamięcią do czasów dzieciństwa.

Gotujemy z przyjaciółmi

autor: Barbara Gromkowska

autor: Ewa Marczyńska

Przepisy zawarte w tej książce to połączenie rodzinnej tradycji, kulinarnych lektur i własnych eksperymentów sprawdzonych z przyjaciółmi.

Rymowane przepisy na kuchenne popisy

autor: Małgorzata Strzałkowska

Książeczka zawiera przepisy w formie rymowanek na różnorodne potrawy.

Wielka księga nalewek

autor: Andrzej Sarwa

W książce zgromadzono 600 receptur łatwych do wykonania domowym sposobem nalewek.

Przetwory - słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni

autor:

Dżemy, keczup, pesto, a nawet egzotyczne sosy czy ocet ziołowy można kupić w sklepie.

W poszukiwaniu smaku doskonałego

autor: Robert Sowa

Mistrz Robert Sowa dzieli się swoimi nowymi autorskimi przepisami.

Wyczarowane z owoców

autor: Ludek Prochazka

Autor przedstawia tym razem niezwykły świat owoców, z których można zrobić niemal wszystko.

O żarłokach wyrafinowanych i pospolitych

autor: Josef Imbach

Josef Imbach jest przy tym niezrównanym popularyzatorem wiedzy kulinarnej.

Owocowe przetwory

autor: Gabriele Lehari

Nic nie smakuje lepiej niż przetwory domowej produkcji.

Okowita, przepalanka i nalewki

autor: Andrzej Fiedoruk

Kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.

Lecznicze napitki

autor: Andrzej Sarwa

Książka zawiera 250 przepisów na kwasy, miody, piwa, sbitienie i herbaty ziołowe.

Potrawy Biblijne

autor: Joachim Hutt

autor: Helmut Klein

Potrawy po prostu boskie - od rajskiej szarlotki do pikantnego jagnięcia paschalnego.

Ziemniak na różne sposoby

autor: Andrzej Fiedoruk

Nie ma chyba drugiego warzywa, które tak zamotałoby w historii świata.

ABC witamin

autor: Christina Scott-Moncrieff

Wszystkie niezbędne informacje o witaminach i substancjach mineralnych, koniecznych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Męskie gotowanie

autor: Piotr Adamczewski

Wszystkich panów charakteryzuje fascynacja kuchnią i stołem.

Poznaj nowe smaki. Nowe sosy i pasty przyprawowe

autor: Hanna Szymanderska

Pojawienie się w sklepach nowych produktów o egzotycznie brzmiących nazwach niekiedy przysparza wiele nieporozumień.

Wino. Praktyczny przewodnik

autor: Jens Priewe

Książka jest praktycznym poradnikiem po świecie win.

Szef kuchni na każdą porę roku

autor: Gordon Ramsay

Doskonałe połączenie eksperckiej wiedzy kulinarnej i nowatorskich pomysłów!

Dynia na różne sposoby

autor: Andrea Oppermann

Sezon na dynię przypada jesienią.