Trwa ładowanie...
d1aev6l
20-11-2014 00:00

Pysznie bez glutenu

książka
Oceń jako pierwszy:
d1aev6l
Inne
Źródło: Inne

Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.

„Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”.

Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z pięknymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, aby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do własnych poszukiwań kulinarnych.

Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu oraz sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.

Pysznie bez glutenu
Numer ISBN

978-83-7758-884-0

Wymiary

190x245

Gatunek

Książki kucharskie,Medycyna, zdrowie, diety

Oprawa

1

Liczba stron

192

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1aev6l
d1aev6l
d1aev6l