RSS

Książka

Dodaj do swojej półki

Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej wielu narodów

autor:

  A A A
Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej wielu narodów
Przepyszne ilustracje, prawie 1000 stron, na których znajdziesz przeszło 1800 przepisów na każdą okazję, uświetniających rodzinny obiad, kolację we dwoje czy bankiet. Duszenie, marynowanie, blanszowanie, pieczenie. Tysiące ingrediencji, sposobów przyrządzania, nowinek kulinarnych. Kuchnia staropolska, wpływy kuchni innych narodów, potrawy smaczne i zdrowe, luksusowe i przyrządzane prawie z niczego, tradycja za pan brat ze współczesnością.

ISBN: 83-60207-36-4

data wydania: 13-12-2005

wymiary: 215x300 mm

oprawa: Twarda

liczba stron: 952

oceń
ocena: 2.3
głosów: 3
Podziel się

Inne wydania

Autor

Maciej Kuroń

Maciej Kuroń

Data urodzenia: 08-03-1960

Syn Jacka i Gai, urodzony w Warszawie. Znany z popularnego programu TVN "Gotuj z Kuroniem". Mawia o sobie: "Dzięki władzy ludowej nie zostałem historykiem, dzięki C.I.A. (The Culinary Institute...

książka jest na 1 półce

Opinie

Ocena: 0 [0]
~tomek [2004-12-01 00:00]

Fantastyczna lektura
Książka jest świetna. Zawiera mnóstwo przepisów, w tym również staropolskich, pisanych specyficzną, archaiczna polszczyzną. Całość uzupełniają fargmenty z naszej rodzimej literatury, opinie cudzoziemców o Polsce i o polskiej kuchni. Wymarzony prezent dla młodych pań domu i dla gościa zza granicy, który chce dowiedzieć się czegoś o Polsce i o Polakach.

odpowiedz