Trwa ładowanie...
d3akh1n
15-04-2010 00:00

Okowita, przepalanka i nalewki

książka
Oceń jako pierwszy:
d3akh1n
Okowita, przepalanka i nalewki
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały poszczególne gatunki alkoholu (likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum...), które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej przyrządzali alkohole. Krok po kroku poznamy procesy wytwarzania wraz z opisem profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Okowita, przepalanka i nalewki
Numer ISBN

978-83-7506-203-8

Wymiary

160x240

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

280

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3akh1n
d3akh1n
d3akh1n